A legmegbízhatóbb név a DNS-vizsgálatok területén

            location:

 1. Ingyenes mintavevő készlet a Lélek nyugalmáért apasági vizsgálathoz
 2. Törvényszéki apasági vizsgálatok
 3. Születés előtti apasági vizsgálatok
 4. Származási vizsgálatok
 5. Bevándorlási DNS-vizsgálatok
 • 100%-osan megbízható DNS-vizsgálatok: Minden vizsgálatot kétszer végzünk el
  Részletek
 • Az apasági vizsgálat folyamatának magyarázata
  Részletek


 • Az ABO vércsoport alapján is lehet apaságot számolni?
  Részletek
 • A szem színéből is lehet az apaságra következtetni?
  Részletek
 • Bárki DNS-mintájának vizsgálatához az illető beleegyezése szükséges?
  Részletek
 • A DNS-t fel lehet használni bűnügyek felderítésénél?
  Részletek

DNS alapú apasági vizsgálat

A DDC Laboratórium által végzett apasági vizsgálat segítségével eloszlathat minden esetleges kételyt a gyermek apjának kilétével kapcsolatban.

Az apasági vizsgálat lényege, hogy összehasonlítjuk a gyermek DNS-mintázatát a gyanított apáéval (és lehetőleg az anyáéval). Minthogy a gyermek a DNS-e felét az anyától, felét az apától örökli, az összehasonlítás megmondja, örökölhette-e a gyermek a DNS-ét a gyanított (feltételezett) apától. A biológiai apa és a vér szerinti gyermeke DNS-mintázata a genetikai öröklődés ismert mintázatait mutatja – szakértő által végzett mélyreható laboratóriumi vizsgálatokkal ez a kérdés minden fenntartás nélkül pontosan megválaszolható.

A tájékozódás céljából végzett apasági teszt esetén a mintát a résztvevők maguk veszik le, otthonukban. A szükséges mintavevő készleteket postán küldünk el, esetleg személyesen vehetik át budapesti központunkban. A mintavétel során a résztvevők a saját szájnyálkahártyájukról veszik a mintát – ez a minta valójában a száj nyálkahártya belső felszínéről gyenge törléssel összegyűjtött hámsejtek tömege, amelyekből később a labor a személyre jellemző DNS molekulát kivonja. A vizsgálatba természetesen minden nagykorú személynek bele kell egyeznie. A mintavevő készletben található űrlapot a résztvevőknek alá kell írni és vissza kell küldeni a mintával együtt. A 18 éven aluli személy helyett törvényes képviselője írja alá a nyilatkozatot.

Amennyiben Önnek igazságügyi célú apasági vagy rokonsági DNS tesztre van szüksége, kérem tanulmányozza törvényszéki apasági vizsgálatokkal foglalkozó oldalunkat. Az összes apasági tesztre vonatkozó lehetőség megismerése céljából tanulmányozza az alábbi oldalakat.

 • Tájékozódási célból végzett apasági vizsgálat. Ebben az esetben a személyes kíváncsiság, a meglévő kétely eloszlatása a cél. A törvényszéki és a tájékozódási célból végzett vizsgálatok esetében a laboratórium ugyanazt a vizsgálatot végzi, a különbség a mintavétel körülményeiben van. A tájékozódási vizsgálat során nem jegyzőkönyvezett mintavétel történik, így a kiadott eredmény jogi eljárásban nem használható fel.
 • • Törvényszéki apasági vizsgálat. Erre abban az esetben lehet szüksége, ha a vizsgálat eredményét Bíróság vagy Ügyészség előtt kívánja felhasználni. Jegyzőkönyvezett mintavétel után a laboratórium (DNA Diagnostics Centre) szigorú szabályok szerint dolgozza fel a beküldött anyagot, az így kiadott eredmény mind a hazai, mind a nemzetközi igazságügyi szervek számára elfogadhatók. Az általunk végzett DNS vizsgálatok eredményeit igen gyakran használják fel az apasági vélelem megállapítása vagy megdöntése során. Ugyancsak gyakran alkalmazzák bevándorlási eljárások alátámasztásaként.

Amennyiben kérdése van, vagy nem tudja eldönteni, hogy melyik teszt-tipusra van Önnek ténylegesen szüksége, hívjon nyugodtan a +36 30 88 00 741 telefonszámon.

További információkért tanulmányozza az alábbi oldalakat.

Az apasági DNS-vizsgálat résztvevői?

A DNS-minta levétele?

Az apasági DNS-vizsgálat eredménye?


Tájékozódási célból vásárolt, otthoni mintavételen alapuló teszt felhasználásának feltétele

Kérjük, hogy otthoni mintavétel esetében a kiskorú gyermekek mintáinak levételekor a gyermek törvényes képviselője tudjon az eljárásról, legyen jelen a mintavételnél, és írja alá a mintavétel kísérő dokumentumát.

 

 

Az apasági vizsgálat részletei   |    DNS-vizsgálatok   |    Kérdések   |    Rólunk   |    Kapcsolat   |    Kezdőlap