A legmegbízhatóbb név a DNS-vizsgálatok területén

            location:

 1. Ingyenes mintavevő készlet a Lélek nyugalmáért apasági vizsgálathoz
 2. Törvényszéki apasági vizsgálatok
 3. Születés előtti apasági vizsgálatok
 4. Származási vizsgálatok
 5. Bevándorlási DNS-vizsgálatok
 • 100%-osan megbízható DNS-vizsgálatok: Minden vizsgálatot kétszer végzünk el
  Részletek
 • Az apasági vizsgálat folyamatának magyarázata
  Részletek


 • Az ABO vércsoport alapján is lehet apaságot számolni?
  Részletek
 • A szem színéből is lehet az apaságra következtetni?
  Részletek
 • Bárki DNS-mintájának vizsgálatához az illető beleegyezése szükséges?
  Részletek
 • A DNS-t fel lehet használni bűnügyek felderítésénél?
  Részletek

Az apasági vizsgálatok részletei

A DNS (dezoxi-ribonukleinsav) egy személy biológiai jellemzőit meghatározó tervrajz. A DNS az emberi szervezet minden, maggal rendelkező sejtjében megtalálható (a vörösvértestekben nem). Fogamzáskor a gyermek a DNS-e felét az anyától, felét az apától örökli. Ez az egyedi DNS-kombináció az analízis során a biológiai szülők DNS-mintázatával meg fog egyezni.

Ha az apasági vizsgálat azt mutatja, hogy a gyermek DNS-e nem egyezik a gyanított apa DNS-ével, 100%-os biztonsággal ki lehet zárni, hogy ő lenne a gyermek biológiai apja. Ha a gyermek DNS-e egyezést mutat a gyanított apa DNS-ével, 99% vagy még magasabb biztonsággal állíthatjuk, hogy ő a biológiai apa.

A valószínűséget úgy kapjuk, hogy először is sejteket veszünk a vizsgált személyektől. A szájüregből dörzsölünk le nyálkahártya-sejteket a mintavevő eszközzel. A laboratóriumban ezeket a sejteket lemossuk a mintavevőről, majd a DNS-üket kinyerjük, enzimekkel szakaszokra vágjuk. A darabokat egy gélre tesszük, ahol elektromos áram átmozgatja a darabokat a gélen. Ezután ezeket a darabokat jelölt DNS-szakaszokkal hozzuk össze.

A jelölt DNS az adott személy DNS-éből egy nagyon meghatározott kis szakaszhoz kötődik. A kötődés helye a rokonsági fok megállapításának alapja.

A kötésben részt vevő darabokat filmen, fekete csíkként azonosítjuk. A gyermek csík-mintázata egyedi - fele az anya mintázatával egyezik, a másik fele az apáéval. Ha kiderül, hogy a gyanított apa markerei nem egyeznek a gyermek markereivel, a gyanított apát teljes biztonsággal ki lehet zárni, bizonyosan nem biológiai apja a gyermeknek. Ha a markerek megegyeznek, az apaság valószínűsége nő. Szükség esetén további markerek vizsgálatával lehet egyértelmű eredményre jutni, többször ismételve a folyamatot. Minél több féle jelzett DNS-t használunk, annál biztosabb lesz az eredmény.

A DNS-vizsgálat teljesen tudományos, és nagyon megbízható. A DDC laboratórium azért tudja elfogadható áron kínálni a vizsgálatokat, mert laboratóriuma automatizált, nagyon hatékony, és sok vizsgálatot végez a világ minden tájáról. Vizsgálati eredményeinkre nyugodtan alapozhatja döntéseit.

 

 

 

Az apasági vizsgálat részletei   |    DNS-vizsgálatok   |    Kérdések   |    Rólunk   |    Kapcsolat   |    Kezdőlap